Inschrijven

Wilt u een woning huren op Texel, in Den Helder of Julianadorp? Met een inschrijving als woningzoekende bij Woontij, kunt u reageren op vrijkomende huurwoningen in deze regio.

Bent u al huurder bij Woontij?

Huurt u al bij ons? En wilt u zich inschrijven als woningzoekende? Voor huurders is dat gratis*. U kunt dit aanvragen door een druk op onderstaande knop "Doe de aanvraag". 
 

De ingangsdatum van uw huidige huurovereenkomst wordt uw inschrijfdatum. Zo heeft u een goede kans om door te stromen naar een andere woning en laat u weer een woning achter voor andere woningzoekenden. *Dit geldt niet voor huurders van de Potvis

Doe de aanvraag >

Inschrijven als woningzoekende

U kunt zich hier inschrijven als woningzoekende bij Woontij. Dit kan als u 17 jaar of ouder bent en in Nederland mag wonen.  Bent u op zoek naar een woning op Texel? Houd er dan rekening mee dat u alleen als u aan de voorwaarden van de Huisvestigingsverordening Texel voldoet een sociale huurwoning op Texel kunt huren. 

Start inschrijving >

Na de inschrijving ontvangt u via e-mail een inschrijfbevestiging. Controleer regelmatig of uw gegevens nog kloppen. Zijn uw gegevens niet meer juist, dan kan dat leiden tot het intrekken of missen van een woningaanbieding. Wijzigingen zijn eenvoudig door te voeren via de 'Mijn omgeving'.

Let op: voor een koopwoning, garages & parkeerplaatsen en bedrijfsruimten hoeft u niet ingeschreven te zijn.

Wat heeft u nodig bij uw inschrijving:Ongeveer 10 minuten de tijd
Om uw gegevens in te voeren en een zoekprofiel aan te maken.
 


Gegevens over uw verzamelinkomen
Inkomensgegevens van alle gezinsleden die ouder zijn dan 18 jaar (niet zijnde meeverhuizende kinderen). Het verzamelinkomen vindt u op de inkomensverklaring IBRI die u opvraagt bij de Belastingdienst. U moet de inkomensverklaring(en) toevoegen aan de inschrijving voordat u kunt reageren op woningen.
Uw bankpas

Het inschrijven kost €35,-. Daarna kunt u elke vijf jaar de inschrijving voor €35,- verlengen. U kunt uitsluitend betalen via iDEAL.